Regeltjes bij de startopstelling en 'spoortje trappen'.

Voor aanvang van de wedstrijd wordt iedereen op volgnummers opgesteld in het zgn. 'Parc Fermé'. Bij de eerste manche gaat dit volgens loting en bij de tweede manche gaat dit in de volgorde van aankomst in de eerste manche. De nummer één in de startopstelling mag als eerste een plaats aan het starthek kiezen welke hem het beste lijkt, daarna de volgende enzovoort.

Het komt nu voor dat coureurs of helpers die op een relatief lage plek staan toch alvast een spoortje gaan trappen bij het starthek. Wel leuk natuurlijk, maar als je op de 10e plaats (of lager) staat betekend het niet dat je dat spoor ook krijgt. Iedereen die vóór je staat mag eerder kiezen, dus kan het zijn dat je het voor een ander doet.
Het is zeker niet toegestaan dat helpers het plekje geblokkeerd houden voor rijders die hoger in de opstelling staan!!

Om misverstanden te voorkomen gaan we het voortaan als volgt doen:
Spoortje trappen mág, al is het alleen maar om je zenuwen te bedwingen. De eerste drie in de startopstelling kunnen hier samen best afspraken over maken, jij dát hekje, ik dit hekje?
Op het moment dat de motoren naar het starthek mogen oprijden mag er niemand meer bij het starthek staan! Eerst motoren opstellen waarbij iedereen in volgorde van startopstelling een vrij hekje mag kiezen. Als helpers nog brillen of dergelijke moeten aangeven mag dit pas als de laatste coureur aan het hek staat.

Jammer dat hier toch weer een extra regeltje voor nodig is, het leek ons zo vanzelfsprekend.

Bestuur en wedstrijdleiding.


Deze pagina is onderdeel van www.mccholland.nl